Initiatiefneemster Sandra (rechts) heeft in vier jaar tijd twee keer een chemokuur ondergaan. Beide kuren gingen gepaard met haarverlies. Sandra heeft haar strijd, tot op het laatste moment, gestreden. Zij is vrijdag 15 januari 2010 overleden.

Sandra kreeg op haar vijfendertigste borstkanker. Zelf had ze er nooit bij stilgestaan dat ze ziek kon worden, haar leven was één groot feest. Ze schreef een indringend en openhartig dagboek over haar ziekte in Libelle. Haar genezing vierde ze door de marathon van New York te lopen.
Een klein jaar later werd er voor de tweede maal borstkanker geconstateerd. Voor Viva schreef Sandra toen een veelgelezen blog over deze moeilijke periode. Door haar positieve houding, haar humor en haar eerlijkheid was, en is, ze een inspiratie voor velen.

Tijdens het schrijven van "Een van de Acht" werd Sandra voor de derde maal ziek. Ze overleed vlak voor het verschijnen van het boek. Dit is haar verhaal - eerlijk, geestig en aangrijpend - over de confrontatie met borstkanker. Het boek ligt vanaf 2 maart 2010 in de winkel of klik op onderstaande link en bestel nu het boek via het internet.

Een notering in de Top 10 zou een kroon op haar werk zijn!

Een van de Acht