Dries Roelvink zet persoonlijke ervaringen in voor goed doel.
Met het schrijven en uitbrengen van de single "Ik geloof in Haar" hoopt Dries niet alleen alle hitlijsten te bestormen maar ook zijn steentje bij te dragen aan het genereren van bekendheid voor hoofdhuidkoeling tijdens chemotherapie.
In zijn nieuwe single draait alles om Haar. De luisteraar wordt in spanning gehouden; wie is de vrouw die Dries op aangrijpende wijze bezingt? De waarheid is dat het iedere vrouw in Nederland kan zijn. Het nummer is namelijk een ode aan alle vrouwen die behandeld worden voor de levensbedreigende en tot epidemisch formaat gegroeide ziekte kanker. In bijna alle gevallen wordt kanker behandeld met chemotherapie. Een middel waarvan, zo weet iedereen, in de meeste gevallen je haar uitvalt.
Toen Dries benaderd werd door Jochem Fluitsma van Soundwise om voor dit doel een persoonlijke versie te maken en te zingen op een bekend nummer van André Hazes aarzelde hij geen moment.

Hoofdhuidkoeling is een methode die onvoldoende in Nederland wordt toegepast ondanks de opzienbarende resultaten die het behaald op het gebied van haarbehoud tijdens chemotherapie. In maar liefst 70 tot 80% van de behandelingen met hoofdhuidkoeling behoudt de patient zijn of haar haar!
Dries Roelvink weet als geen ander hoe belangrijk haar is, zowel voor mannen als voor vrouwen. Het is niet alleen dat besef dat hem ertoe heeft gebracht dit nummer te schrijven. Onlangs is zijn zus voor de tweede keer door deze vreselijke ziekte getroffen en ondergaat zij hiervoor wederom chemotherapie.